MPT moduli

MTU - Mrežno Tonfrekventno Upravljanje

     MTU je skraćenica od mrežno tonfrekventno upravljanje (MTU). Pod ovim pojmom podrazumijeva se tehnologija injektiranja kodiranog tonfrekventnog signala određene frekvencije ( 200Hz – 1600Hz) u distributivnu mrežu različitih naponskih nivoa.
     MTU tehnologija ima prednost da se jednim postrojenjem za injektiranje tonfrekventnog signala može pokriti područje distributivne mreže u radijusu od više stotina kilometara što ovisi o veličini konzuma i razgranatosti distributivne mreže.  Mana ove tehnologije je da je protok informacija jednosmjeran tj. iz smjera postrojenja za injektiranje prema prijamniku signala .
Mrežno tonfrekventno upravljanje se koristi za:

  • upravljanje potrošačima u cilju rasterećenja konzuma u trenutcima vršnog opterećenja
  • upravljanje tarifama na električnim brojilima
  • regulaciju javne rasvjete
  • ostale upravljačke funkcije, gdje nije nužna povratna informacija o primljenoj upravljačkoj naredbi


Više MTU tehnologiji možete saznati na FAQ-MTU.Mrežnotonfrekventni prijamnik MTP 6

Mrežnotonfrekventni prijamnik MTP 6 namijenjen je za upravljanje potrošačima u sustavu tonfrekventnog upravljanja. Uređaj se priključuje izravno na niskonaponsku mrežu preko koje dobiva odgovarajuće informacijske poruke.


Mrežnotonfrekventni prijamnik MTP 7

Mrežnotonfrekventni prijamnik i uklopni sat MTP 7 koristi se za upravljanje potrošačima u sustavu gdje još uvijek ne posoji tonfrekventno upravljanje, ali gdje je ono planirano.
Politika privatnosti

Izrada internet stranica, podrška i hosting: Softwise  |  ICT media